GESZTENCIA

TERMÉKEINK

MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK

Családunk és barátaink örömére, már jó pár éve spájzunk alaptermékei a saját recept alapján készült medvehagyma krémek.

A Gesztencia megálmodásakor ezért nem is volt kérdés, hogy mi kerül először a márka üvegeibe. A sikerek itt sem maradtak el, így ezek a finomságok lettek márkánk zászlóshajói.

A termékeinket úgy készítettük el, hogy azok megőrizzék a medvehagyma gazdag ízvilágát, így képesek akár minden évszakban a napsütéses tavaszt előidézni a konyhánkban.

A medvehagymát kézzel szedjük és válogatjuk a Mecsek hegységben, így garantált vegyszermentesek a finomságok! Természetesen ezek a termékeink is vegán, glutén-, és tartósítószermentesek!

KOKTÉLPARADICSOMOS ÚJDONSÁGOK

Több éve dolgozunk együtt a legkiválóbb magyar/hazai paradicsom termelőkkel.

Termékportfóliónk kialakításakor ezért nem volt kérdés, hogy a medvehagymás finomságokat követően, mi legyen a következő, amit a Gesztencia üvegeibe “zárunk”.

A fenntartható és ellenőrzött gazdaságból származó koktélparadicsomos ínyencségeket úgy készítjük, hogy azok minden jótékony hatását megőrizzék az édes és ízletes csemegének.

Természetesen ezek a termékeink is vegánok, glutén-, tartósítószer-, és adalékanyagmentesek. Pont ezért bátran ajánljuk mindenkinek!

LEKVÁROK ÉS EGYÉB KÜLÖNLEGESSÉGEK

Természetesen itt sem szerettünk volna átlagosak lenni és hagyományos gyümölcsös lekvárokat elkészíteni. Sokkal jobban szeretünk valami újat alkotni, így a 7 hektáros borsodgeszti szőlőmből kísérletezni kezdtünk, és megalkottuk a szőlőlekvárokat és borzseléket.
Azért pedig, hogy semmi ne menjen kárba anyósom tanácsára a vörös szőlő magját őrölni kezdtük.

A recepteket mi alkottuk a végeredményt nektek szántuk, a tőlünk megszokott vegán és mindenmentes módon.

* és biztos felmerül a kérdés, hogy a sárgadinnye, hogy kerül a képbe? Nagyon egyszerűen: évek óta kereskedek hazai lédús sárgadinnyékkel, így a család egyik kedvenc receptjét nem hagyhattam ki a repertoárból.

AJÁNDÉKCSOMAGOK

Minden csomagunk háromféle finomságot tartalmaz, így akár saját használatra, akár ajándéknak is kiváló választás.

EGYÉB

Bükki Nemzeti Parki védjegyes termékek

A minősítést elnyerő termékek kivétel nélkül kézműves áruk, melyek magas minősége magában hordozza a saját tájegység hagyományát, jellegét.

A Bükki Nemzeti Parki Termék védjegyet egy-egy termék csak szigorú előírások mentén kaphatja meg, melynek legfontosabb feltétele, hogy helyben előállított, helyi alapanyagból, helyi munkaerő felhasználásával készüljenek ezek az áruk. A védjegy odaítélése 3-5 évre szól és a termékeket szigorú követelményrendszernek megfelelően, időről-időre újra ellenőrzik.

A termékeken keresztül, a helyi kézműves termelőktől minden vásárló magával vihet egy kézzel fogható emléket, egy darabot a nemzeti parkból.

Great Taste díjas termékek

A Great Taste Awards verseny az egyik legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari verseny. A fine food világ legismertebb és legelismertebb versenye, melyet 1994-ben alapítottak Londonban.

A nemzetközi élelmiszeripari verseny bírálóbizottságában séfek és szakácsok, sommelier-k és étteremtulajdonosok, valamint ételkritikusok ülnek közel 500-an. A benevezett ételeket a zsűri vakon kóstolja, és a verseny végén eredményt hirdet az olykor több ezer beérkezett versenyző között. 2023-ban több mint 10,000 terméket neveztek be a világ minden tájáról.

A versenyen kizárólag az íz számít, a zsűri a beküldő nevét nem ismeri, a csomagolást pedig nem veszik figyelembe. A Great Taste Awards saját fejlesztésű skálán rangsorolja a jutalmazott élelmiszereket, az eredményeket pedig csillaggal jelöli.

Két csillag díszeleg az „Outsanding” kategóriába sorolt termékek neve mellett, ez jelzi kiemelkedő minőségüket. Átlagosan az indulók kevesebb, mint tíz százaléka éri el ezt a besorolást.
Büszkék vagyunk, hogy a 2023-as évben, mindkét benevezett termékünk is 2 – 2 csillagot nyert.

Vegán termékek