TERMÉKLEÍRÁS
Saját olaszrizling borunkból készített fahéjas borzselé
Nettó tömeg: 200 gramm
A termék mentes az állati eredetű összetevőktől, a gluténtól, illetve mindenféle mesterséges tartósítószertől és adalékanyagtól és még az alkoholtól is!
1490 Ft bruttó
A Bükki borvidéken található 7 hektáros dűlőnkön többek között* olaszrizling szőlőt is termesztünk.
A szőlőt épp, egészséges állapotában szüreteljük majd pedig bogyózás után reduktív szárazbort készítünk belőle. Az üde alkoholos italt ízesítjük, majd egy kis pektinnel magas hőfokon sűrűre főzzük. A bor alkoholtartalma így elillan, azonban zamatos ízvilága ugyanúgy megmarad a zselében.
* A Furmint, a Kékfrankos és Cabernet Franc szőlőfajták mellett.
Előbbi kettő fajtából már szőlőként elkészítjük a lekvárt, amíg utóbbi először borként kerül a napvilágra és csak ezt követően lesz belőle “lekvár”.
A borzselét nemcsak hagyományos lekvárként tudod használni egy finom, reform süteményben, vagy egy meleg, vajas kovászos kenyérre kenve, de kiváló érett tehénsajtokhoz és fehér húsokhoz és halakhoz is.
Gasztrokalandozásra fel!
© 2024 – Minden jog fenntartva – Kiss Péter EV. | Made RK-Team Digital Kft.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.