TERMÉKLEÍRÁS
Saját termesztésű Kékfrankos szőlőnkből készült lekvárkülönlegesség
Nettó tömeg: 200 gramm
A termék vegán, glutén-, illetve adalékanyag- és tartósítószermentes.
1490 Ft bruttó
Hazánk talán két leghíresebb borvidéke (Tokaj és Eger) között található az a Bükki borvidék, ahol a mi 7 hektáros dűlőnk is megtalálható. A borvidék különlegessége, hogy mind Tokaj, mind Egere esszenciáját magában hordozza, így igazán izgalmas szőlőfürtök teremnek az itteni tőkéken.
A kékfrankos levárunk alapanyagát is innen szüreteljük szép érett állapotban. Ezt követően bogyózzuk, magas hőmérsékleten sűrűre főzzük és csírátlan, steril üvegekbe töltjük. Az eljárásnak hála az év minden napján élvezhetitek a kékfrankos szőlő piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető, gazdag ízvilágát!
FONTOS Tájékoztató: a termékben természetes kristály darabok fordulhatnak elő, amik a kék szőlőben található magas tannin(csersav/borkősav)-tartalom miatt természetesen úton képződnek.
Csakúgy, mint a Furmint lekvárunkat ezt is szívesen tálaljuk a családi borkóstolásokon a sajttálak mellé (ezeknél a kóstolósoroknál, azonban a vörösborok játszanak főszerepet).
Kislányom és unokahúgom, viszont a vajas kiflit imádja vele.
Érdemes azonban megreformálni vele az olyan hagyományos lekváros sütemény recepteket, mint:
Természetesen tökéletes kísérője egy pohár testes Kékfrankos bornak is!
© 2024 – Minden jog fenntartva – Kiss Péter EV. | Made RK-Team Digital Kft.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.