GESZTENCIA

GASZROKALANDOZZ: MEDVEHAGYMÁS BÚRKFILI

Újabb recept? Köszönjük!

Az első “tőletek kaptuk” recept (amit ITT találtok) olyan sikeres lett, hogy újabb vásárlónk indult el Gesztencia gasztrokalandozásra.

Laura az olajos medvehagymánkat használta fel a szombat délutáni, vendégváró búrkiflik készítéséhez.

A végeredmény ínycsiklandó. Kipróbálását erősen ajánljuk!

Medvehagymás búrkifli, ahogy Laura készíti
Hozzávalók:

Elkészítés:

A vajat kivesszük a hűtőből, hogy lágy legyen. A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belerakjuk a cukrot. Megvárjuk, amíg felfut. Közben egy nagy tálba szórjuk a lisztet és a sót, majd ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet és a puha vajat, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, ruganyos szerkezetű, gombóccá formázzuk, és letakarva 40 percig kelesztjük.

Ezután kissé átgyúrjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, letakarva 10 percig pihentetjük, majd mindegyiket, kevés olajjal lekent felületen kb. 1,5 mm vékony, lekerekített háromszög formájúra nyújtjuk ki. Fél kávés kanálnyi Gesztencia olajos medvehagymával megkenjük a kiflit – fontos, hogy ne legyen túl olajos mert akkor nem ragad össze a kifli vagy sütés közben szétnyílhat. A szélesebb oldalától a csúcsa felé, feltekerjük a háromszögeket. Sütőpapíros tepsin további 30 percig kelesztjük őket, majd lekenjük kevés vízzel és mehet is 13-14 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésre.

Miután megsültek, néhány percig hűtjük. Amikor beleharaptok a meleg kiflikbe, biztosan elfog majd a nosztalgiaérzés. Szerintünk vajjal a legfinomabbak, de kenhettek rá házi pástétomot, zöldség- vagy tonhalkrémet is. Ez a kifli még másnap is finom lesz, így biztosan nem kell a legközelebbi pékségbe vagy boltba szaladnotok.

megosztás

További bejegyzéseink

Miért válasszuk a Gesztencia saját termesztésű alapanyagait?

A Gesztencia filozófiája A Gesztencia számára a minőség és a fenntarthatóság nem csupán szlogenek, hanem alapvető értékek, amelyek minden egyes termékünkben megmutatkoznak.  Hisszük, hogy a legjobb alapanyagokat csak úgy biztosíthatjuk, ha magunk termesztjük vagy termeltetjük meg őket, szorosan együttműködve a gazdákkal. Ezért minden gyümölcsöt és zöldséget gondosan válogatunk és termesztünk,

GESZTENCIA SALÁTA

Hozzávalók: 1 kis fej jégsaláta 2 marék rukkola 2 marék friss spenót 1 db kígyóuborka 3 db paradicsom 25 dkg feta sajt vagy bivaly mozzarella (vegánoknak a vegán fetát ajánljuk) Gesztencia zöldfűszeres aszalt koktél paradicsom igény szerint olívabogyóval, krutonnal tovább gazdagítható Elkészítés: A zöldségeket megmossuk. Egy nagy tálba beletépkedjük a jégsalátát majd hozzá dobjuk a

A MEDVEHAGYMA JÓTÉKONY HATÁSAI

Családunk és barátaink örömére, már jó pár éve spájzunk alaptermékei a saját recept alapján készült medvehagyma krémek. A Gesztencia megálmodásakor ezért nem is volt kérdés, hogy mi kerül először a márka üvegeibe. A medvehagyma krémek az igazi zászlóshajóink, és nem véletlenül. A medvehagyma gyógyhatása már évek óta ismert, és mi

ASZALTPARADICSOMOS CIABATTA

Aszaltparadicsomos ciabatta, ahogy Erika készíti Hozzávalók: 0,5 kg liszt egy csomag száraz élesztő, amit 4 dl hideg vízben kavarjunk el (nem kell futtatni) 2 tk só Gesztencia aszalt koktélparadicsom extra szűz olívaolajban Elkészítés: A hozzávalókat még előző este keverd össze és hagyd reggelig, egy enyhén kiolajozott kelesztőtálban pihenni. Másnap reggel melegítsd