Aszaltparadicsomos ciabatta, ahogy Erika készíti
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- egy csomag száraz élesztő, amit 4 dl hideg vízben kavarjunk el (nem kell futtatni)
- 2 tk só
- Gesztencia aszalt koktélparadicsom extra szűz olívaolajban
Elkészítés:
A hozzávalókat még előző este keverd össze és hagyd reggelig, egy enyhén kiolajozott kelesztőtálban pihenni.
Másnap reggel melegítsd elő a sütőt 230 fokra és a lágy tésztát (nagyon lágy, ne ijedj meg!), szedd ketté, majd egyenként borítsd lisztezett deszkára. Nyújtsd ki téglalap alakúra és legalább egyszer megcsavarva helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezt követően még hagyd 15 percig lefedve kelni.
Eközben a sütő aljára rakj egy kis lábas vizet (hogy gőz keletkezzen). Ha eleget pihent a tészta mehet is a sütőbe.
230 fokon 10 percig, majd még 210 fokon 20 percig süsd a tésztát. Ha kész a sütőből kivéve permetezd meg hideg vízzel és próbáld meg hűlni hagyni legalább 20 percet.
Utóbbi lesz a legnehezebb része!
Jó étvágyat 🙂